DESPOTOVAC-Na prvom „Festivalu amaterskih glumačkih ostvarenja“ u Despotovcu učestvovala su pozorišta iz Trstenika, Malog Crnića, Smedereva i Velikog Gradišta u takmičarskom delu i pozorište „Raša Plaović“ iz Uba koje je odigralo predstavu Vladimira Đurđevića, „Bajka o pozorištu“ u režiji Duška Aškovića, u čast nagrađenih na festivalu.

U takmičarskom delu festivala su se u svim predstavama istakli pojedinci a za kraj festivala su dodeljene i nagrade za najbolje na festivalu.

-Nagrada za najbolju epizodnu žensku ulogu je pripala Tamari Jovanović, za ulogu Kate u predstavi „Iza Božijih leđa“, Opštinskog amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“ iz Malog Crnića.

-Nagradu za najbolju epizodnu mušku ulogu je dobio Igor Mišurović, za ulogu Žike u predstavi „Sumnjivo lice“, Amaterskog pozorišta „Žanka Stokić“, Kulturnig centra “Vlastimir Pavlović-Carevac” iz Velikog Gradišta.

-Nagradu za najbolju žensku ulogu na festivalu je osvojila Marina Milićević, za ulogu Anđe Kapetanice u predstavi „Sumnjivo lice“, Amaterskog pozorišta „Žanka Stokić“ Kulturnog centra “Vlastimir Pavlović-Carevac” iz Velikog Gradišta.

-Nagrada za najbolju mušku ulogu na festivalu i priznanje „Goran Radivojević Pesnik“ je pripala Dušanu Joviću, za ulogu Obrada Srećkovića, u predstavi „Srpska drama“, Trsteničkog pozorišta i dramskog ateljea „Vuk Karadžić“ iz Grabovca.