JAGODINA- Predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare u Jagodini da će u glavnom gradu Austrije od 18. do 20. marta boraviti delegacija od 300 ljudi.

„U Beč putuju taksisti, frizeri i kozmetičari, dobrovoljni davaoci krvi, predstavnici laboratorija, samostalnih trgovinskih i zanatskih radnji, prodavnica, cvećara, butika, njih ukupno 300. Ceo trošak ovog putovanja, kao i poslednjiih 16 godina plaćaju donatori, a jedan od donatora je i Jedinstvena Srbija od para koje dobija iz budžeta Srbije na osnovu broja poslanika u Skupštini Srbije. Od 300 putnika 90 posto su iz Jagodine, a 10 posto iz drugih gradova i opština Srbije“, rekao je Marković. „Taksisti u Jagodini imaju najviše posla u Srbiji u odnosu na broj stanovnika, jer je poznato da Jagodinu godišnje poseti 500 000 turista. Frizeri i kozmetičari u Jagodini su takođe u vrhu Srbije u odnosu na broj stanovnika i cilj je da svi oni vide kako se živi u Austriji i kakve su cene njihovih usluga. Politički deo delegacije koji ću ja predvoditi imaće zvaničan sastanak u Saveznoj Skupštini Austrije sa predsednicom parlamentarne Grupe prijateljstva Austrije Gudrun Kugler, a ja sam predsednik Grupe prijateljstva Skupštine Srbije i Austrije. Teme će biti odnosi dva parlamenta, bilateralni odnosi i stavovi Austrije i Srbije o aktuelnim pitanjima. Statistika kaže da smo do sada, u poslednjih 16 godina, u organizaciji Skupštine grada Jagodine, a o trošku donatora u neku stranu državu vodili ukupno 50 000 Jagodinaca“, rekao je Dragan Marković Palma.

Na konferenciji za novinare na ovom putovanju zahvalili su se predstavnici taksista, frizera i kozmetičkih salona, cvećara i dobrovoljnih davaoca krvi. Ovom događaju prisustvovao je i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević.