JAGODINA-Skupština Grada Jagodine obavestila je građane naselja Sarina Medja da je u potpunosti prihvaćena njihova peticija za obustavljanje postupka otuđenja i izgradnje na parceli koja je zelena površina i za stanare veoma značajan park. Kako se navodi u  tom obaveštenju parcela će u Katastru biti vraćena u prvobitno stanje po hitnom postupku, biće obustavljen oglas za prodaju parcele, te neće ni postojati mogućnost da se javi potencijalni kupac.

-Organizovali smo skup građana na otvorenom zbog oglasa za prodaju parcele, sami smo prikupili potpise za peticiju, osnovali viber i fejsbuk grupu. To kažem jer neki politički faktori u gradu svojataju na neki način ovaj skup. Dobili smo pozitivan odgovor na naše zahteve i danas smo se okupili da proslavimo epilog cele price. Nismo hteli da pravimo cirkus od cele price, nismo zvali medije, želeli smo da to na civilizovan nain rešimo, tako je bilo, kaže organizatorka peticije Martina Nikolić.

Politički nekrofili iz bivše vlasti, koju je Komisija za ubistvo novinara označila kao motivatore ubistva novinara Milana Pantića, pokušavali su da preuzmu skup građana sa Sarine Međe a sada jadikuju po društvenim mrežama,optužuju organizatore peticije za saradnju sa SG dok sebi pripisuju ,,zasluge”.