DESPOTOVAC- Na međunarodni Dan poezije ,21. marta, danas je  održana je u Narodnoj biblioteci Resavska škola  55.  opštinska smotra recitatora – „Pesniče naroda mog”. U kategoriji mlađih takmičara pobedila je Dunja Milošević, učenica 3. razreda OŠ „Despot Srefan Visoki” iz Despotovca, Drugo mesto osvojila je Zora Nikolić, učenica 2. razreda OŠ „Despot Stefan Visoki” iz Despotovca i treće Minja Gavrilović, učenica 3. razreda OŠ „Đura Jakšić” iz Plažana. U kategoriji starijih takmičara pobedila je Tara Ćosić, učenica 8. razreda OŠ „Despot Stefan Visoki” iz Despotovca, drugo mesto osvojila je Lena Obradović, učenica 8. razreda OŠ „Despot Stefan Visoki” iz Despotovca i treće Natalija Milojković, učenica 6. razreda OŠ „Stevan Sinđelić” iz Velikog Popovića.

Žiri je radio u sastavu Nemanja Radivojević – glumac Teatra Resava, Aleksandar Kovačić – profesor srpskog jezika i književnosti i Borko Milojković – pijanista i profesor klavira.

Recitatori su se takmičili u dve kategorije, mlađoj, od 1. do 4. razreda osnovne škole i starijoj, od 5. do 8. razreda osnovne škole.