Odlukom SO Čajetina  ustanovljen je novi nacionalni filmski festival koji će se od ove godine održavati na Zlatiboru u drugoj nedelji septembra, u suorganizaciji Ministarstva kulture, Filmskog centra i Kulturnog centra Zlatibor, što će još više upotpuniti turističku ponudu na Zlatiboru. Projekcije filmova će biti na Zlatiboru i u Čajetini, kao i u Novoj Varoši, Priboju i Prijepolju. Festival će trajati sedam dana i takmičiće se i domaći filmovi i serije snimljeni u prethodnoj godini. Film koji pobedi na ovom festivalu biće kandidat Srbije za američku filmsku nagradu Oskar.

-Odbornici lokalne skupštine su doneli odluku o pristupanju tehničkim izmenama Plana generalne regulacije naseljenog mesta Zlatibor – prva faza, kao i odluke o izmeni Plana detaljne regulacije za Gold gondolu i Plana detaljne regulacije za nekoliko parcela u industrijskoj zoni u Branešcima. Po prvi put smo doneli odluku o imenovanju Zaštitnika građana i na tu funkciju je izabran Ljubiša R. Radulović, bivši sudija i načelnik Opštinske uprave. Doneta je i odluka o izvođenju radova na nekoliko infrastrukturnih objekata sredstvima investitora, kao i odluke o izmenama članova nadzornog odbora u preduzećima Zoohigijena i Zlatiborskom eko agraru – izjavio je predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić nakon današnje sednice lokalnog parlamenta,

Doneta je i odluka o osnivanju posebne organizacione jedinice u okviru Zlatiborskog eko agrara koja će se baviti organizacijom raznih manifestacija, a jedna od prvih će biti Sajam poljoprivrede na Zlatiboru od 10. do 12. maja koji će organizovati Eko agrar u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede.