JAGODINA- Na zatvranju 50. Dana komedije u Jagodini koji se tradicionalno pada na Svetski dan pozorišta dodeljne su nagrade i priznanja. Predstava „Ćelava pevačica” Centra za kulturu iz Tivta u Crnoj Gori apsolutni je pobednik festivala i njoj je, po oceni žirija, pripala nagrada Mija Aleksić za najbolje pozorišno ostvarenje, za Ćuran režiju posthumno Jagošu Markoviću, za epizodnu ulogu Branimiru Popoviću i za ulogu gospođe Borio Olgi Odanović, koja je ove godine dobila i nagradu Zlatni ćuran za životno delo.

-Hoću samo da se zahvalim Jagošu na svemu što me je naučio, što mi je usadio takvu ljubav i veru u pozorište, kazala je ona drhravim glasom i očiju punih suza.

– Nisam očekivala da ću dobiti i „Ćurana“ za najbolje glumačko ostvarenje. Drago mi je ne samo zato što sam prvi put dobila „Ćurana“ za ulogu, već zato što sam ga dobila baš za predstavu Jagoša Markovića, koji nas verovatno posmatra i aplaudira. On je bio moj omiljeni reditelj, sa njim sam ostvarila najveće uloge, verujem da sam i ja njemu bila od pomoći.  Jagodinska publika me je oduševila, jer predstava nije laka za praćenje ni ljudima u Tivtu, dodala je Olga  Odanović.

Po oceni publike najbolja je predstava ,,Razvojni put Bore Šnajdera“- JDP i dodeljena je nagrada Miodrag Petrović Čkalja i statueta Jovanča Micić, a Ćuran Nenadu Jezdiću za ulogu Bore Šnajdera. Ćuran je dodeljen Minja Peković za autorsku ulogu u predstavi „Bravo za klovn“- Narodnog pozorišta iz Subotice. Najbolji mladi glumci su Milan Kolak i Sara Simović za uloge Ljubinke i Desanke u istoimenoj predstavi zrenjaninskog Pozorišta.