MLADI SVILAJNČANI NA KONCERTU KLASIČNE MUZIKE U BEOGRADU

 

SVILAJNAC-Opština Svilajnac organizovala je odlazak na koncert klasične muzike pijaniste Stefana Đokovića u MTS dvorani u Beogradu za ukupno 130 učenika iz srednjih škola iz Svilajnca i Osnovne muzičke škole “Božidar Trudić”.

Koncert se održao u okviru projekta “Na krilima muzike” čiji je pokrovitelj prva dama Srbije Tamara Vučić, a pokrovitelj odlaska na koncert je opština Svilajnac:

“Ovo je jedna prilika da nagradimo najangažovanije učenike, kao i učenike muzičke škole, koji se kroz školovanje trude da očuvaju kulturno nasleđe i neguju umetničku muziku. Deca su imala privilegiju da uživaju u najpoznatijim delima klasične muzike izvedenim na velikoj sceni i to će im biti motivacija za buduće uspehe za one koji se bave muzikom, a za ostale jedinstvena prilika da obogate svoje znanje i opštu kulturu. Opština Svilajnac ovakve projekte i inicijative uvek je podržavala i nastaviće tim putem i u budućnosti” -izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Osim u poznatim delima klasične muzike u izvedbi pijaniste Stefana Đokovića, publika je uživala i u nastupima specijalnih gošći, glumice Jelene Gavrilović i pevačice Nevene Božović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *