Park osmeha

 

ČAJETINA-U znak sećanja na tragično preminulog Aleksandra Selakovića, učenika OŠ „Milivoje Borović“ u Šljivovici, na parceli u neposrednoj blizini škole izgrađen je i otvoren memorijalni „Park osmeha“ u kome će moći da se druže njegovi drugari sećajući se Aleksandra i njegovog osmeha. Tim povodom održan je i fudbalski turnir đaka iz više škola sa teritorije opštine Čajetina.

„Zahvaljujem se predsedniku Opštine i direktoru komunalnog Srđanu koji su nam ovde mnogo pomogli. Mi jesmo dali parcelu, ali su oni sve odradili. Za našeg Aca, da nam ublaže bol, tugu, da našeg Aca niko ne zaboravi. Ovde će se deca igrati i uvek će pomenuti moga Aca. I on će se, valjda, sa njima igrati“ rekla je Stanka Radeljić, Aleksandrova baka nakon otvaranja „Parka osmeha“.

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović je podsetio da je inicijativa za izgradnju parka potekla od porodice Radeljić koja je darovala parcelu pored škole, a da je Opština sa svojim komunalnim preduzećima preuzela obavezu da izgradi taj memorijalni kompleks. „Uz pomoć donatora i svesrdnu pomoć porodica smo ovo priveli kraju. Da se nikada ne zaboravi taj tragičan događaj i da bude opomena neodgovornim ljudima koji svojom nepažnjom mogu u trenutku jednu porodicu da zaviju u crno. Mi koji ostajemo smo dužni da upozoravamo i pomognemo, pogotovu kao nosioci javnih položaja, da mlade neprestano upozoravamo na ovakve tragične događaje i da ih predupredimo“ rekao je Stamatović.

U realizaciju ove ideje svesrdno su se uključili i drugi Aleksandrovi baba i deda Milka i Milenko, a ujak Mirko Petrović osmislio je sportske i rekreativne sadržaje koji će ovaj park činiti mestom okupljanja Aleksandrovih drugara iz razreda i drugih učenika. Nosilac radova na izgradnji i uređenju parka je bilo KJP “Zlatibor”, uz pomoć kolega iz Turističke organizacije Zlatibor i JKP Vodovod, kao i Sportskog saveza opštine Čajetina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *