Matija Bećković: izložba i književno veče

 

U Kulturnom centru na Zlatiboru u sredu, u 19 časova, biće otvorena izložba koja je nastala povodom 80. rođendana Matije Bećkovića. Autorka izložbe, Dragana Tipsarević, kaže da izložbu i sada dopunjava, prateći rad i aktivnost pesnika. Uz autorku izložbe i pesnika, u programu učestvuje i guslar Radovan Peković. Nakon otvaranja izložbe uslediće književno veče jednog od naših najznačajnijih živih pesnika, koji i dalje stvara, Matije Bećkovića. Književno veče će voditi Mirijana Crnčević.  Ulaz je besplatan.

U okviru koncertne promocije albuma Svet,  u sredu će u 21 čas, nastupiti Marija Dupont,  publici poznatija kao Majka Mara. Album Svet sačinjen je od tradicionalnih balkanskih numera obrađenih u džez maniru. U četvrtak u 12 časova u Domu kulture u Čajetini otvaranje festivala Deca među narcisima

Program 32. festivala Deca među narcisima:

Četvrtak 16.5.

12:00 Otvaranje festivala – Matija Bećković i Mira Crnčević,Gosti: folklorne grupe Mačkata, Sirogojna i PU Radost,20:00 Premijera predstave dečjeg dramskog studija “Bistričak”

Petak 17.5.

9:00 Izložba likovnih radova,10:00 Crtani film,17:30 Književno druženje sa kumom manifestacije Stevanom Miloševićem,20:00 Premijera predstave dečjeg dramskog studija “Bistričak”

Subota 18.5.

12:00 Proglašenje najboljih radova i dodela nagrada, Predstava “Garavi brod”, Učenici OŠ “Aleksa Dejović” Sevojno

Gosti: Olga Odanović, Sandra Bugarski, Momčilo Otašević i Branimir Popović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *