SVILAJNAC-Povodom vesti da je Opštinski odbor SNS Svilajnac nezakonito izneo medicinsku opremu Doma zdravlja Svilajnac kako bi u prostorijama stranke obavljao promotivne zdravstvene preglede, predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović izjavio je da je zabrinut zbog očigledne zloupotrebe službenog položaja:

„Ovo je, u najmanju ruku bahato ponašanje poverenika lokalnog odbora SNS i v.d. direktorke Doma zdravlja. Obaveza direktora Doma zdravlja je da čuva imovinu Doma zdravlja, koja ne može da se da na korišćenje privatnim licima ili političkim strankama. Sanitet kojim je oprema prevezena iz Doma zdravlja u stranačke prostorije kupila je opština Svilajnac za Dom zdravlja Svilajnac, kako bi obezbedila adekvatnu zdravstvenu zaštitu svim građanima naše opštine, koji su inače imali primedbi da Dom zdravlja nema sanitetska vozila da prevozi pacijente do bolnica, ali očigledno ima za prevoz nameštaja i opreme za potrebe jedne političke stranke. Čak i taj nameštaj kupila je opština Svilajnac, novcem iz svog budžeta prilikom kompletne rekonstrukcije. Ultrazvučni aparat takođe je obezbedila opština Svilajnac preko Ambasade Japana koji su ga donirali. Ne želim da se mešam u propagandne aktivnosti lokalnih stranačkih lidera, ali obaveza mi je da ukažem na zloupotrebe i bahato ponašanje kojim se koristi javna imovina zdravstvene ustanove. Voleo bih da vidim da li postoji neki revers, nalog, odluka, bilo kakav dokument po kom je ovako nešto moguće, a pošto to ne postoji ovo je u najmanju ruku skandal i bruka za Svilajnac“ – rekao je Milanović i dodao je će o ovom postupku biti obavešteno i Ministarstvo zdravlja.

,,HUMANOST NA DELU”
Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Svilajncu saopštio je da je u  saradnji sa poliklinikom Toskić, a uz nesebičnu i svestranu podršku Unije žena SNS, organizovao zdravstveni preventivni pregled penzionera iz te opštine. Obavljeni su pregledi: merenje šećera u krvi iz kapilarnog uzorka, merenje krvnog pritiska, elektrokardiografiju (EKG) uz interpretaciju nalaza i ultrazvuk stomaka i štitne žlezde.
Kako stoji u saopštenju u ,,ovoj humanoj akciji ispred Srpske napredne stranke Svilajnac učestvovali su sledeći medicinski radnici: dr Tanja Toskić-Lalović, dr Jasna Milosavljević, dr Milenko Mumović, dr Marijana Slović, dr Nataša Pavlov, medicinske sestre Brankica Radisavljević, Bojana Milošević i Ivana Đokić, kao i laborant Goran Stoilović, sanitarno-ekološki inženjer Jelena Spasojević-Obradović i nutricionista Anita Martić”.