JAGODINA-Delegacija iz grčke regije Pijerija danas posetila crkvu Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu. Inače, u poseti Jagodini nalazi se 65. članova delegacije iz grčke regije Pijerija, čiji je glavni grad Katerini, a kome pripada najpoznatije letovalište u tom delu Grčke Paralija. Na čelu delegacije je gradonačelnik Katerini Konstantinos Koukodimos, sa svojim saradnicima, zatim odbornici Skupštine grada Katerini, privrednici, vlasnici hotela, agencija, prosvetni radnici kao i novinari. Za njih je danas predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma priredio prijem. Marković je počasni konzul Grčke u Srbiji i počasni građanin grada Katerini. Grčka gelegacija je nakon prijema u Skupštini grada Jagodine obišla zelenu pijacu u Jagodini, turistički kompleks Jagodine u čijem sastavu su Akva park, Zoo vrt, Muzej voštanih figura i šetalište Potok, kao i Hram Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu, čiji je ktitor Dragan Marković Palma sa porodicom. Sveštenik je rekao da je crkvu osveštao patrijarh SPC Irinej, te da  crkva čuva čestice mošti 11 svetitelja, među njima Svetog Nektarija i Svetog Đorđa, čije je mošti darivao mitropolit Solunski Varnava. Marković nosilac ordena Svetog Save prvog stepena.

-To je najviše priznanje SPC, koje mu je uručio patrijarh Irinej zajedno sa vladikom Šumadijskim Jovanom 2016. godine prilikom osveštanja hrama. Marković vodi računa o SPC i duhovnosti našeg naroda u Pomoravlju. Možemo reći da se njegovom velikom zaslugom stanovništvo Pomoravlja vratilo duhovnosti i SPC. Dolazeći u grčku, Prijeriju i Paraliju da je Grčki narod okrenut duhovnosti i tradiciji Grčke paravoslavne crkve. Naša dva naroda su primer da svetovnost ne može bez duhovnosti. Jedinstvo ta dva uvek dovodi do blagostanja, rekao je narodni poslanik Života Starčević.

Gosti iz Grčke bili su oduševljeni spoljnim i unutrašnjim izgledom crkve.

-Drugi put posećujem ovaj hram, želja mi je da saznam ko je naslikao ovako lepe ikone. U Grkoj nemamo ovako lepe crkve. Voleo bih da čestitam Markoviću za ovaj potez i u region. Želim mu da mu Bog, Bogorodica I Gospod daju zdravlja, kako bi uspeo da stvara još vise, istakao je Koukodimos