Ministar za rad i socijalnu politiku Aleksandar Vulin izjavio je danas u Jagodini pred dvestotine pristalica da će Srbija ukoliko sve zemlje budu zatvarale granice voditi računa o svojim interesima, te da Srbija neće biti ,,koncentracioni logor“ .
-Država Srbija će voditi računa, vrlo ćemo pratiti šta se dešava svim granica i zadržaćemo pravo da štitimo sebe i svoje granice. Ko god bude na prostoru Srbije biće zbrinut, medicinski zaštićen, dete se neće smrznuti, neće ostati gladno.Ali, da će Srbija biti prihvatni centar na kome će se migranti prikupljati sa bliskog istoka to sigurno neće, jer Srbija nije koncentracioni logor i mi te ljude nećemo terati da ostanu na našoj teritoriji, rekao je on.
Vulin je istakao da je u ovom trenutku oko 700 migranata je u Preševu i da se očekuje da do kraj dana bude blizu 3.000.
-Ne znam planove drugih država, pažljivo pratimo situaciju. Trenutna situacija na granici između Srbije i Hrvatske je potpuno normalna, migranti prelaze na svim prelazima, zaključio je on.
vulin-jagodina-g.j.
NE MOŽEMO DA PRIZNAMO KOSOVO
Ministar Vulin je istakao da Srbija ne može da prizna Kosovo i da je to uslov EU koji ne može ostvariti.
-Znam da predsednik vlade Vučić intezivno radi na tome da uslovi koji su pred nama budu pošteniji i ostvarivi. Postoje uslovi koje je nemoguće ostvariti, jedan od njih je priznanje Kosova. Znam da ćemo dati sve od sebe, više do toga niko ne može da traži i grantuje, rekao je on.
Kada je reč o most u Kosovskoj Mitrovici, Vulin je naglasio da je veliki dobitak iz prošlih pregovora da se severna i južna Mitrovica administrativno razgraniče.