SVILAJNAC-U Domu zdravlja u Svilajncu otvoreno je Odeljenje fizijatrije opremljeno najsavremenijim uređajima. Godišnje usluge ove službe koristi 45.000 pacijenata.
-Ovo je za Svilajnac i građane jedna jako uspešna godina. Rekonstruisali smo obrazovne ustanove, krenuli u modernizaciju zdravstvenih, i od početka godine do sad imamo blizu milijardu dinara infrastrukturnih investicija na teritoriji opštine. U oblasti zdravstva obavljamo i veliki sistematski pregled stanovništva, a preglede mogu obaviti i građani koji nemaju zdravstveno osiguranje, rekao je Milanović.

Na Odeljenju fizijatrije Doma zdravlja Sviljnac završeni su radovi na sanaciji i modernizaciji objekta, u okviru kojih su na ovom objektu sanirani vodovodne cevi, instalacije, zidovi, podovi, sanitarije, a obezbeđena je i nova oprema. Sredstva za sanaciju obezbedili su opština Svilajnac, KJP „Morava“ iz Svilajnca i Dom zdravlja Svilajnac.
-Cilj je da građani Svilajnca imaju što bolju zdravstvenu negu i zaštitu. Svi aparati su novi i ovim idemo ka modernizaciji svih službi, kako bismo našim pacijentima pružili što bolje zdravstvene usluge. Služba fizijatrije posluje u posebnoj zgradi, čija je kompletna rekonstrukcija završena, objasnila je direktorka te ustanove dr Vera Branisavljević.