GRADONAČELNIKOVA ULICA IZ TREĆE U PRVU ZONU PARKINGA
ČAČAK-Posle postavljenih pitanja novinara Central media gradonačelniku Vojislavu Iliću i direktoru JP Parking servis Zoranu Blagojeviću o nelogičnostima u vezi parking zona u centru Čačka, JP Parkig servis je po hitnom postupku predložio Skupštini grada da na nekoj od narednih sednica donese odluku o prezoniranju Rajićeve ulice iz treće u prvu zonu u kojoj, inače, gradonačelnik Ilić ima stan. JP Parking servis je poslao predlog, ostaje da gradonačelnik Ilić predloži predsedniku Skupštine da prilikom sastavljanja dnevnog reda uvrsti tu tačku.
-Obeležena parking mesta u Rajićevoj ulici do odluke o javnim prakiralištima 2011 godine nisu bila pod naplatom, ali od tog momenta je pod naplatom parking u trećoj zoni. JP Parking servis predložio je da se na nekoj od narednih sedica Skupštine grada nađe u dnevom redu i razmatra Odluka o izmenama i dopunama odluke o javim parkiralištima, gde bi se Rajićeva ulica prezonirala iz treće u prvu zonu. Cene parking sata se određuju po zakonu i imaju tretman gradske takse, kaže Ilić.
ulice cacak (2)
Naime, Čačani su u čudu zašto se Rajićeva ulica, iako se nalazi u gradskom epicentru, nalazi u trećoj zoni za naplatu parkinga, 16 dinara po satu, a susedne Bogićevićeva ulica je u prvoj zoni gde je sat 43 dinara i, takođe, Župana Stracimira u ekstra zoni, odnosno 53 dinara po satu.
ulice cacak (1)
– Živim u kući u naselju Atenica u ulici Đakona Avakuma br 42 , a u Rajićevoj ulici moj sin stanuje sa porodicom i ponekad, kada imam vremena svratim. Ali, što se tiče plaćanja, nisam ni znao koliko košta, niti to ima veze samnom. Što bi oni to meni pravili, jer sam od avgusta 2012 na ovoj funkciji. Zaista, nema nemam nikakve veze, sin nema kola, ja imam auto na moje ime i parkiram ga u toku dana na parkingu ispred zgrade skupštine grada. Uveče parkiram gde nađem mesto i platim. Niti sam utvrđivao zone, niti cenu. Ide se na to da se zone promene na sednici skupštine. Niti sam znao koja je zona, niti me to interesovalo, objašnjava se Ilić.
ulice cacak
Na pitanje novinara ,,da li ste sigurni da imate neophodnu većinu odbronika u Skupštini grada za izbor novog člana Gradskog veća iz redova NS, pošto je NS, kao i funkcije u gradu, napustio Ostoja Mijailović?”, Ilić je odgovorio da se nada da će biti skupštinske većine i da to zavisi od predsednika skupštine, koji će je zakazati do 10 decembara.
-Ali do same sednice se neće znati, mislim da će postojati skupštinska većina za izbor člana gradskog veća na mesto člana koji je podeno ostavku. Nova Srbija će na sednici gradskog odbora doneti odluku i ja ću predložiti skupštini personalo rešenje koje budem dobio, priča Ilić i navodi da je u Čačku počela predizborna kampanja lokalnih partija, ali i da ona počinje čim se završe izbori, kao i da je počelo prestrojavanje političkih stranaka, koje vode kampanju i da je to sasvim normalno.