PARAĆIN-Paraćinska fabrika cementa CRH Srbija dodeliće u okviru projekta ,,Idejom do projekta” mikrokredite za preduzetnika sa teritorije Šumadije i Pomoravlja u visini 50.000 evra. Maksimalni iznos pojedinačnog kredita je 10.000 evra. Period korišćenja sredstava je 24 meseca, uz šest meseci grejs perioda i nominalnu kamatnu stopu od 4 odsto na godišnjem nivou, dok će se otplata kredita obavljati u jednakim mesečnim ratama.

-Projekat „Idejom do razvoja “ je rezultat saradnje kompanije CRH Srbija, Societe Generale banke i Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja. Cilj projekta je razvoj privatnog sektora i podrška za unapređenje njihovog poslovanja, za povećanje konkurentnosti i inovativnosti malih preduzeća i preduzetnika, kao i kreiranja novih radnih mesta kroz investicije u opremu, navodi se u saopštenju.

Prijem zahteva će se vrši se od 1. decembra ove godine do 30. juna sledeće godine, odnosno dok se ne utroše sredstva za ovu namenu.

Potencijalni korisnici kredita prijave podnose Regionalnoj agenciji za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja ili kancelariji za lokalno ekonomski razvoj u njihovoj opštini. Sve potrebne informacije i konkursnu dokumentaciju možete dobiti u CRH Srbiji, kao i u Agenciji i kancelarijama za lokalno ekonomski razvoj u regionu Šumadije i Pomoravlja ili preuzeti sa elektronskih stranica CRH Srbije i Agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja.