ZAPALJEN AUTOMOBIL ZAMENIKA TUŽIOCA
JAGODINA-Kako nezvaničnio saznajemo, policija intezivno traga za trojicom maskiranih kriminalaca za koje se sumnja da su podmetnuli požar u automobil marke Seat u vlasništvu supružnika D.P. i S.P. iz Jagodine, koji obavljaju poslove zamenika tužioca i medicinsko-sudskog veštaka. Požar je podmetnut u ranim juranjim satima u ponedeljak na parkingu u ulici Svetozara Markovića. Supružnici nisu hteli da pričaju
-Sve je jasno ko dan. Automobil je namerno zapaljen. Na snimku kamere sa druge zgrade vide se trojica u kapuljačama kako prilaze automobilu, razbijaju staklo, ubacuju nešto i zatim pale. Do njihovog je bio identični automobile, iste marke i boje, ali su kriminalci dobro znali svoj posao i odabrali bez ikakvih nedoumica baš taj. Inače, auto nije vožen nekoliko dana, već su supružnici koristili drugi, pričaju njihove komšije.
seat
Brzom intervencijom sprečeno je širenje požara na obližnja vozila, te je stradala samo unutrašnjost automobila. Šteta je velika.
-Supružnici su u šoku. Ne mogu da poveruju šta im se događa. Oni su ipak na osetljivim državnim funkcijama i kažu da ne postoji razlog bilo kog lica za ovako razbojničko postupanje prema njima. Premotavali su događaje unazad, kako bi pokušali da se prisete nekog eventualnog motiva, ali ističu da nije bilo pritužbi stranaka na njihov rad, objašnjavaju kolege supružnika.
Policija nije saopštila rezultate uviđaja, jer se analizira da li je požar nastao zbog problema na automobilu ili je podmenut.