PARAĆIN-Paraćin će po najnovijim propisima Vlade Srbije moći da zaposli do 81 radnika, uglavnom visoko obrazovanih, na neodređeno vreme u opštinskim službama po ukidanju zabrane zapošljavanja, izjavio je predsednik te opštine Saša Paunović.
-Ponovo smo dokazali da smo u samom vrhu u poređenju sa drugim opštinama koje će uglavnom otpuštati viškove. Dok cela Srbija prebrojava koliko će gde da se otpušta radnika u javnim službama u Paraćinu će moći da se zapošljava. Kod nas neće biti otpuštanja nego zapošljavanja, najavljuje Paunović i dodaje da je to moguće ,,već godinama vodimo računa o troškovima administracije i odgovorno radimo i jer smo nepotrebna radna mesta u administraciji ukidali pre deset godina”.

Zbog manjeg broja administracije Paraćin je godišnje štedeo 50 miliona dinara na zarade i usmeravao na socijalna davanja.
-Zaposlićemo preko potrebne stručnjake, neophodne za obavljanje poslova za građane, a ne portire, kurire, spremačice…, rekao je Paunović i najavio otvaranje novih 550 radnih mesta privredi tog gradahala paracin u petnaestak preduzeća, koja grade ili pripremju izgradnju objekata za pokretanje ili proširenje proizvodnje. On je ustvrdio da se sve to radi ,,bez pompe, ministara koji se hvale uspešnom ekonomskom politikom, bez državnih subvencija, uz angažovanje samih preduzetnika i tu i tamo infrastrukturu koju za njihove potrebe izgradi opština”….