KINEZI ZAINTERESOVANI ZA FABRIKE
JAGODIN-Privredna delegacija iz Kine, koju će činiti 50 investitora, u petak će na sopstvEni zahtev posetiti Jagodinu, te lokacije nove Industrijske zone, Fabriku kablova i Jagodinsku pivaru, najavio je danas predsenik Skupštine grada Dragan Marković Palma obraćajući se odbornicima.
-To je od velikog značaja za Jagodinu, jer je toliko investitora iz najmnogoljudnije zemlje na svetu izaberalo nas kao destinaciju za novu investiciju, rekao je on i dodao da se nastavlja se izgradnja fabrike Nordkarton, koja će do juna će biti završena.
-U sistemu lokalne samouprave u Jagodini zaposleno je 1.266 radnika, a ne kako je dalo Ministarstvo za državnu i lokalnu upravu, dok po zakonu imamo pravo na 1.306. Dakle, Jagodina je u manjku za 40 radnika. Po mojoj proceni nama nedostaje još 120 radnika, jer imamo nove komunalne delatnosti. Reč je o građevinskoj operativi i obučenim radnicima za građevinske poslove,kao i drugim oblastima. Za te usluge i poslove JKP Standard je zaradio ove godine od lokalne samouprave 460 miliona dinara, naveo je Marković.
On je izneo pred odbornicima problem najave gašenja Direkcije za izgradnju zbog sile novih propisa, te rekao da je poslao ministarki Kori Udovički spisak sa stvarnim brojem zaposlenih u Jagodini.
-Nikada neću dozvoliti da mi Beograd nameće strane izvođače radova, jer JKP Standard nikad nije imalo podizvođača, pa da neko može da kaže da se tako,,peru pare“. Želeo bih da pitam one koji su nametnuli takve zakone ,,gde su te pare na gomili“ od javnih nabavki. Ne vide se nigde. Naš prioritet je da javna preduzeća rade i vrše usluge, zaključio je Marković.