JAGODINA-Gradski odbori SDS i LDP u Jagodini na današnjoj konferenciji za novinare saopštili su da su 23. decembra potpisali koalicioni sporazum o formiranju Ujednjene opozicije za Jagodinu i da na narednim lokalnim izborima imaju nameru da pobede Jedinstvenu Srbiju i njene koalicione partnere, kao i SNS, te na taj način okončaju dvanaestogodišnju vlast do sada neprikosnovenog domaćina Dragana Markovića Palme.
-Ne želimo samo da pređemo cenzus, već je cilj da pobedimo na izborima Markovića i koaliciju okupljenu oko njega, te SNS. Priželjkujemo da u referendumskoj atmosferi građani odluče za novu Jagodinu, odnosno gde se nećemo baviti reklamiranjem grada, već na sve moguće načine da omogućimo bolji život. To ćemo uraditi pospešivanjem malih i srednjih preduzeća, smanjenjem cena komunalnih usluga, raznih poreza i taksi, zatim programom za poljoprivredu, kazala je predsednica LDP Marija Đorđević.
Predsednik SDS Aleksandar Grković najavio moratorijum na zapošljavanje u loklanom javnom sektoru, te da će prirodnim odlivom doći do optimalnog broja zaposlenih u lokalnoj upravi.
-Višak zaposlenih u sistemu lokalne uprave je oko 500 ljudi, dok će gašenjem preduzeća taj broj biti povećan do 2.000 ljudi do kraja godine. Imamo rešenja da se ta socijalna bomba amortizuje kroz poljoprivredne programe, kao i mala i srednja preduzeća. Štrajk radnika u Andrea konfekcione je pokazatelj velikog nezadovoljstva građana, kao i da ekomonska politika aktulene vlasti nije donela smanjenje nezaposlenosti koja je oko 30 odsto, te adekvatne zarade, kao i ljudskog odnosa poslodavaca prema radnicima, objasnio je Grković.
On je najavio osnivanje komunalne policije, direkcije za poljoprivredu, zadruge, podsticaje za mala i srednja preduzeća, kao i rešavanje problema narkomanije. SDS i LDP su uputili javni poziv svim strankama koje dele njihove programske vrednosti.