KOALICIJA RASELJENIH SA KOSMETA

JAGODINA-Predsednik Koalicije raseljenih sa Kosova i Metohije Miloš Stojković izjavio je u Jagodini da je američki ambasador Majkl Kirbi svojom izjavom o potebi priznanja Kosova u UN od strane Srbije otvorio misli, oči i uši Srpskom narodu.
-Raseljena lica i progani poručuju da je Kosmet sastavni deo Srbije. Kirbi treba da se zabavi činjenicom da 15 godina ne možemo na svoja vekovna ognjišta , a ne da proklamuje Albanske ekstremiste i teroriste , kao i tzv Kosovo. Duboko verujem da je politička kriza među Albanskim političarima na Kosmetu fingirana baš da bi usporili formiranje SZO i ispoštovali ono što su se obavezali u Briselu, rekao je Stojković.
On je ponovio da ta koalicija poštuje SAD kao svetsku silu i kao zemlju koja ima moć u životu čovečanstva, ali i da je nemoguće priznanje Kosova u UN ,,zato što Srbija, nikada ne sme, neće i ne može priznati takozvanu kvazi državu nezavisno Kosovo“.
-Briselski sporazum jasno rešava položaj Srba, tako je status srpske zajednice neutralan. Insistiramo u ime Kolicije raseljenih ica i apelujemo na međunadrodnu zajednicu i Vladu Srbije da istrajemo svi zajedno u borbi za poštovanje onoga što je potpisano u Briselu, u borbi za što brže formiranje ZSO. Nismo dogovarali Briselski sprozum sa institucijama u Prištini, niti sa gospodinom Krbijem, već je Vlada Srbije to dogovarala pod patronatom EU, istakao je Stojković.
On je poručio Kirbiju da pozove Albance na poštovanje Briselskog sporazuma, da insistira na što skorijem formiranju SZO.