JAGODINA-U klupama učionica, amfiteatra, čitaonice i Centra za učenje Fakulteta pedagoških nauka tokom decembra radili su i učili najmlađi – učenici mlađih razreda jagodinskih osnovnih škola i predškolci.
Đaci prvaci Osnovne škole „17. oktobar“ posetili su Fakultet sa svojim učiteljem Ivicom Horvatićem kako bi se upoznali sa delatnošću kojom se njihov učitelj bavi, ali i sa školom koju učitelji završavaju.Učenici su imali čas fizičkog vaspitanja, a najviše su im se svideli amfiteatar, biblioteka i park.
fakultet (2)
Tri grupe predškolaca iz vrtića „Pionir“ na Fakultetu su provele jedan svoj radni dan. Deca su uživala u aktivnostima iz tri oblasti: studenti i profesori organizovali su čitanje jedne priče, eksperimente za otkrivanje prirodnih pojava i matematičku igraonicu.
Studenti četvrte godine učiteljskog smera na izbornom predmetu „Kreativnost u nastavi matematike“ organizovali su časove projektne nastave sa učenicimatrećeg razreda Osnovne škole „Rada Miljković“, pa je Fakultet i treći put u decembru bio ispunjen osmesima najmlađih. Deca su, u pratnji svojih učitelja Ivana Milojevića i Mirjane Korolija imala časove u specijalizovanim učionicama.
fakultet
Tako je semestar imao nadasve zanimljivu i veselu završnicu. Na licima dece moglo se videti oduševljenje, a učitelji, vaspitači, studenti i zaposleni puni su pozitivnih utisaka.
fakultet (1)
Otvaranje vrata Fakulteta najmlađima i učešće u životu grada postaje sve vidljivije. Tako su na Fakultetu samo u decembru održane tri promocije knjiga poznatih jagodinskih autora – „Lov na Snarka“ Peđe Trajkovića, „Udvorica“ Borislava Radosavljevića i „Nešto sasvim lično“ Slobodana Žikića.Pored svega toga, i u kreiranju ovogteksta učestvovali su studenti treće godine (smer Učitelj) koji pohađaju izborni modul Srpski jezik i književnost.
Ilijana Čutura