PARAĆIN-Osnovni sud u Paraćinu narediće policijsko privođenje Radosava Đorđevića (55) iz Ćuprije, koji je osuđen zbog primanja mita pomaganjem na godinu i šest meseci zatvora, ukoliko sam ne stupi na izdražanje kazne u KPZ Ćuprija. On već gotovo godinu i po dana uspešno izbegava izvršenje kazne i odlazak u zatvor.
-Apelacioni sud u Kragujevcu 17. novembra konačno odbio molba za odlaganjem izvršenja kazne i naloženo da se Đorđević odmah javi na izdržavanje kazne. Rešenje je postalo pravnosnažno 9. decembra i odmah je dostavljeno KPZ Ćuprija da se izjasni da li je osuđenik stupio na izdržavanje kazne. Čekamo odgovor KPZ. Ukoliko se nije javio sam, biće raspisana poternica, kažu u tom sudu.
Pravosnažna presuda Višeg suda u Jagodini o presudi Đorđeviću i dr Milisavu Stojanoviću dostavljena je Osnovnom sudu u Paraćinu 23 juna 2014 godine. Osuđeni su više puta podnosili žalbe za odlaganje. Inače, dr Stojanović je 10 novembra počeo služi svoju kazne od dve godine zatvora i KPZ Ćuprija je o tome obavestio Osnovi sud u Paraćinu 12 novembra.
Bivšim čelnicima Visoke medicinske škole iz Ćuprije Radosavu Đorđeviću – Radetu bilderu (55) i neuropsihijataru i sudskom veštaku dr Milisavu Stojanoviću (63) sudilo se u ponovljenom postupku zbog uzimanja mita čak u 77 ročišta. Oni su osuđeni zbog toga što su sa funkcija dr Stojanović vd direktora i Đorđević zamenika predsednika UO Visoke medicinske škole u Ćupriji u februaru 2006. godine od profesora dr Hristosa Aleksopulosa tražili 5.000 evra da bi ga zaposlili na neodređeno vreme. Policija je ozvučila Aleksopolusa prilikom predaje obeleženih novčanica, a novac su pripadnici UPBOK pronašli između jastuka na krevetu u kancelariji direktora.
Inače Đorđević je 1994 godine presudom Okružnog suda osuđen na deset meseci uslovno. Kao komercijalni direktor i sindikalni vođa radi u Fabrici konditorskih proizvoda Ravanica, koja je pod ne jasnim okolnostima više puta izbegla privatizaciju, bavi se politikom i lider je GG Ravanica, a od februara do juna 2013 godine vršio je funkciju predsednika opštine Ćuprija.