PALJENJE BADNJAKA U KONČAREVU KOD JAGODINE

PALMA – AMBASADORI DA ISPUNE OBEĆANJE
JAGODINA-Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma poručio je u sredu uveče da Srbija neće dozvoliti da EU određuje proizvodne kvote za poljoprivredne proizvode i pozvao zapadne ambasadore da ispune obećanje o ulasku Srbije u EU.
– Nećemo dozvoliti da nam Evropska unija određuje koliko će mleka, rakije ili mesa proizvoditi naš poljoprivrednik, koji mora biti autonoman po tom pitanju , rekao je Marković na tradicionalnom paljenju Badnjaka u rodnom Končarevu kod Jagodine, ispred crkve Svetog Jovana čiji je ktitor.

-Bio sam jedan od glavnih incijatora da Srbija uđe u Evropsku Uniju, taj dogovor je napravljen u Jagodini, i nikada od toga neću odustati. Ali isto tako podsećam one koji su me tada, 2008. godine ubeđivali, ambasadori Nemačke, Sjedinjenih Država, Velike Britanije, Francuske, govoreći mi tada da će Srbija za pet godina ući u EU, da je prošlo 7 godina i da smo ušli u osmu godinu, podsetio je Marković.

On je najavio da će Jagodina u naredne dve, tri godine biti najveći industrijski centar.
-Imaćemo preko 15 stranih fabrika i svi će iz Jagodine biti zaposleni, koji žele da rade. Doveli smo Ruse, Kineze, Italijane,Nemce, Austrijance i Francuze. Sada Rusija i Turska imaju problema, ali ja sam sa svojim saradnicima razgovarao sa jednim turskim investitorom koji će do kraja godine otvoriti tekstilnu fabriku u Jagodini, gde će biti zaposleno 800 ljudi. Danas na Badnji dan i veoma sam srećan čovek jer sam danas zaposlio 12 ljudi u italijanskim fabrikama. Oni će od 10. januara početi da rade, istakao je Marković i dodao da neće zapošljavati u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima, iako ,,imamo u tom sektoru 1.266 zaposlenih, a dozvoljeno je 1.306”.
paljenje badnjaka 1-jagodina-dmp
-Želim da se svi posvađani pomire, ako su jedni drugima naneli štetu da oproste i da se ne svađamo zato što neko drugačije misli. Da poštujemo tuđe mišljenje, a da radimo ono što je najbolje za Srbiju, naglasio je Marković.
Porodica Marković, sveštenstvo i meštani Končareva sa gostima obišli su unutrašnjost crkve Svetog Jovana, koja će biti otvorena 26. juna ove godine.
G.J.
PROTEST ZBOG NAPADA NA SRBE U ĐAKOVICI
– Želim da večeras izrazim protest zbog napada kosovskih Albanaca na Srbe u Đakovici koji su došli da proslave Badnje veče. Srbi su morali da uz jake policijske snage uđu u svoju crkvu i to je još jedan dokaz da ne postoji bezbednost za Srbe na Kosovu i Metohiji. Očekujem od međunarodne zajednice da već sutra reaguje. Mi Srbi koji se bavimo politikom i ceo srpski narod čestitali smo drugim veroispovestima i Katolički božić i Bajram i uvek ćemo tako raditi, ali to očekujemo i od drugih, rekao je Marković.
IZVINJENjE
– Ja i moja porodica se izvinjavamo meštanima Končareva što crkva Svetog Jovana do sada nije završena do ove Badnje večeri, kako smo planirali, ali se i dalje rade freske što je veoma zahtevan posao i večeras sam dogovorio sa Vladikom Šumadijskim Jovanom da osveštanje crkve bude 26. juna ove godine, najavio je Marković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *