REKOVAC-Tela dvoje preminulih starijih stanovnika rekovačkih sela pronađena smrznuta u snegu, predsednik opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Predrag Đorđević kaže da nije umesno licitirati sa razlozima smrti jer su ,,pronađeni u svojim dvorištima” . Reč je o Miloradu Živanoviću (68) iz Siljevice i Jelici Stevanović (87) iz Lomnice. Osobe su pronađene 3 i 5 januara, kada je u tom kraju vladalo snežno nevreme.
-Baka je bila teško bolesna, izašla iz kuće u dvorište, verovatno je pala i nije mogla da ustane, smrzla se. Druga osoba je najverovatnije bila alkoholičar, uhvatila ga vejavica, mećava i on je pao u smet, zavejao ga sneg i preminuo, objasnio je direktor Doma zdravlja dr Ivan Anđelić.
Predsednik opštine Đorđević ističe da je nije umesno spekulisati oko razloga smrti te dve osobe.
-Šta se dogodilo u tom tretuku nije umesno nagađati, da li su se možda okliznili ili prirodna smrt. Licitirati nad takvim stvarima, ne znam šta da kažem. Samo obdukcija može da pokaže šta je tačan razlog smrti, evident je da je neki problem bio u tom trenutku sa njihovom zdravstvenom i fizikom sposobnošću. Osobe su nađene u svojim dvorištima u Lomnici i Siljevici, živele su same, ali imaju svoje šire porodice koje brinu o njima. Nije reč o beskućnicima. Ljudi imaju svoje potrebe i moraju da izađu van kuće, da li je prirodna smrt ili od pada, zapitao se on.
Inače, opština uprava u Rekovcu je tokom snežne mećave održava sve puteve u prohodnom stanju I čak čistila sve sokake u selima.