JAGODINA-Nepunih mesec dana posle pokolja mladih srna, tzv. bambija, u Lovačkom udruženju u Jagodini tri naoružana lica zatečena su u lovištu na Liparu prilikom pokušaja da love divljač uz pomoć farova, potvrdili su danas lovočuvari tog udruženja. Jedno lice iz Donjeg Račnika kod Jagodine lišeno je slobode, dok su dva lica uspela da pobegnu i za njima policija traga. Protiv uhapšenog lica biće podneta prijava za nezakonito držanje oružja, jer je kod njega zatečena tuđa puška, odnosno lice nije lovac.
Početkom decembra dve srne starosti godinu i dve godine pronađene ubijene rančevima petoro lica iz Jagodine, od kojih su četvorica lovci. Procenjena šteta je u visini od perko pola miliona dinara. Njima je oduzeto naoružanje i podnesene su krivične prijave u redovnom postupku zbog lovokrađe.
-Lovočuvar je prilikom kontrole naišao na lovce koji su imali dozvolu za lov fazana, a kada ih naterao da pokažu sadržaj rančeva pronašao delove dve ubijene srne. Reč o mladim primercima, praktično ,,bambijima“. Velika šteta za fond divljih životinja. To su uobičajene pojave u tom udruženju, ali do sada nisu procesuirane. Zato su divlje životnje u lovištima na granici istrebljenja, pričali su tada u LU Jagodina.
Lovci su uhvaćeni u lovokrađi na terenu Duboka- Mali Popović i imaju višedecenijsko iskustvo.