SVILAJNAC-Treći rekonstruisani most preko reke Resave kod OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Svilajncu, koji koristi 2.000 učenika i više hiljada građana, svečano je danas otvoren.
-U gradu su obnovljena dva saobraćajna mosta i ovaj pešačko-biciklistički. U planu je da se uradi rekonstrukcija mosta kod autobuske stanice i time će biti obnovljeni svi mostovi u gradu. Osim toga, izgrađeni su i novi mostovi u selima Vojska, Roćevac, Grabovac i Subotica, a gradimo i most u Kupinovcu, rekao je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović i dodao da je rekonstrukcija i izgradnja ovih mostova koštala je preko 1,5 miliona evra.
most 2-svilajnac-g.j.
-Most je izgrađen po svim evropskim standardima i sa najmodernijom rasvetom, koja je proizvedena u svilajnačkoj fabrici Panasonik. Sve ovo značajno je povećalo bezbednost i učenika i svih građana koji ovaj most svakodnevno koriste, zaključio je on.
most-svilajnac-g.j.
Na novom mostu je rekonstrukcijom urađena nova rasveta, ograda, zamenjena instalacija, prilazne rampe za biciklističke staze dužine 2 puta 22m i širine 3m, prilazno stepenište, hidroizolacija na konstrukciji mosta i završna obrada na samom mostu i prilazima. Dužina mosta je 40m a širina 8,5 metara.vrednost radova je oko 18 miliona dinara.