JAGODINA-Stefan Simović (21) iz Jagodine osuđen je u Višem sudu na 12 godina zatvora zbog ubistva nožem maloletnika Lazara Jovičića (17).
– Niko nema prava da oduzme život – rekao je sudija Lepomir Milosavljević prilikom izricanja presude i dodao da bi odredio najvišu kaznu od 15 godina da Lazar nije imao nož i to obrazložio obraćajući se Simoviću ,,kada ste oteli nož iz njegovih ruku, mogli ste da ga bacite ili prijavite policiji”.
Naime, Simović i Lazar su se marta 2014 godine potukli na prilikom izlaska iz jednog kafića gde su se okupljali maloletnici. Povod je bio Simovićev dolazak na rođendansku proslavu na koju nije pozvan. Oni se nisu ranije poznavali. Prema obrazoloženju presude Lazar je izvadio nož, ali mu ga je Stefan oteo i zario u grudi, nanevši mu smrtne povrede. Stefan se odteturao ulicom, lekari nisu stigli da mu pomognu, a Simovća je polcija ubrzo lišila slobode.
Branioci su najavili žalbe na presudu. Sudsko veće nije usvojilo predlog odbrane da se Simoviću sudi kao mlađem punoletniku, što bi dalo mogućnost da maksimalna kazna bude do pet godina.