SVILAJNAC-Zgrada OŠ „Stevan Sinđelić“ u Vojski kod Svilajnca više ne prokišnjava, kazala je danas direktorka Vesna Milić povodom završetka detaljne rekonstrukcije škole u vrednosti 12 miliona dinara.
-Učenici sada imaju mnogo bolje uslove, nema više prokišnjavanja i ovim projektom rešili smo sve naše infrastrukturne probleme. Zahvaljujem se opštinskom rukovodstvu što je omogućilo i da adaptiramo učionicu isturenog odeljenja naše škole u Mačevcu, dodala je ona.
skola vojska 1-svilajnac-g.j.
Predsednik te opštine Predrag Milanović, koji je prisustvovao Svetosavskoj priredbi đaka ove škole, izjavio je da ova škola jedna od šest čija je rekonstrukcija završena ili je u toku. Vrednost tih radova je oko 60 miliona dinara.
-Ovo je pola posla, planiramo ove godine da zamenimo i stolariju na ovoj školi, a sredićemo i školu u Radošinu. Plan je da u narednih nekoliko godina sve naše škole izgledaju kao sve savremene škole u svetu, objasnio je Milanović.
skola vojska-svilajnac-g.j.
Zamenica predsednika opštine dr Danijela Stojadinović istakla je da je je danas dupli povod za obilazak ove škole i ,,pohvalila učenike na sjajnoj Svetosavskoj priredbi”.
Na ovoj školi je zamenjen krov, urađeni su novi podovi i izvršene neophodne popravke, a prema rečima direktorke ove škole Vesne Milić, rekonstrukcija je koštala više od 12 miliona dinara.