JAGODINA-Posle trodnevne obustave proizvodnje u jagodinskim Kablovima, sidikati su doneli odluku da se nastavi proizvodnja, formira Štrajkački odbor i menadžmentu da rok do 10 februara za isplatu septembarske zarade, u suprotnom 11 februara ponovo će biti obustavljena proizvodnja. Pored toga, zaposleni u Kablovima su u neizvesnosti oko postupka privatizacije, naime na stolu su dve ponude države Unapred pripremljeni program reorganizacije-UPPR ili Program reorganizacije-PR,a odluka će biti doneta do 7 februara. Uporedo sa nezadovoljstvom radnika, menadžment je ponovo pokrenuo izjašnjavanje o dobrovoljnom odlasku iz preduzeća i to će biti obavljeno do 12 februara. Radnicima su ponuđe tri mogućnosti 200 evra po godini staža, šest bruto zarada ili trećina bruto zarade koje se množe sa godinama staža.
-Trodnevna obustava proizvodnje je dala rezultate, sindikata su se pokrenuli, ali mi još uvek nemamo nikakve informacije o sudbini preduzeća. Menadžement ne želi da nas informiše i zato ćemo zahtevati sastanak sa prvim čovekom grada Draganom Markovićem Palmom kako bi dobili prave informacije i stavove Vlade Srbije po pitanju budućnosti Kablova, kao i da nam grad pomogne oko organizovanja konzorcijuma zaposlenih koji žele da ulože novac iz socijalnog programa u kupovinu dela preduzeća i na taj način da sačuvaju radna mesta, rekao je predsednik Pregovaračkog tima Dragan Milanović. Pregorački tim formirali su zaposleni mimo sindikata jer su zabrinuti za svoju sudbinu.
Sindikati zahtevaju od menadžmenta da isplata zarade za oktobar bude između 22 i 26 februara, kao i da Nadzorni odbor preispita odgovornost generalnog dirketora Ratka Vučurovića za nastalu situaciju.