SVILAJNAC-Dveri Boško Obradović izjavio je u Svilajncu da su SNS bili potrebni parlamentarni izbori u ovoj godini, jer će im rejting naglo padati u narednim godinama.
-SNS iako ima apsolutnu većinu i niko ih ne ugrožava, pred redovnih lokalnih i pokrajinskih, raspisuje i vanredne paralmentarne izbore, jer vide da već u ovoj godini počinje strahovit pad njihovog rejtinga. Ostvarili bi loše rezultate da su održani samo lokalni i pokrajinski izbori, a onda bi išli na republičke sa tim teretom početka pada rejtinga. Zato su zbrzili i sabili sve u jedne izbore, kako bi probali da osvoje još jedan četovorgodišnji mandat, naglasio je Obradović u emisiji Usijanje TV Centar.
On je dodao da došlo vreme za ,,smenu generacija na političkoj sceni“ i da u politiku uđu ,,ljudi koji se nikada nisu bavili politikom, koji nemaju afere, nisu bili na vlasti, nisu kupili diplome“. Obradović je istakao da ,,Dveri ne mogu da sarađuju sa DS“, kao i da se ,,Vučić uplašio rezultata na lokalnim i pokrajinskim izborima“.
-Jedini način da Vučić spasi SNS od znatno slabijih od očekivanih rezultata na lokalnim i pokrajinskim izborima bio je da raspiše republičke izbore. To je njegov pokušaj da povuče pokrajinske i lokalne liste na republičkoj kampanji, odnosno da se on predstavi kao gradonačelnik svih gradova u Srbiji. To je njegova ideja za koju mislim da je nemoguća. Ovi izbori doneće početak pada rejtinga SNS i početak uzdizanja istinske alternative u patriotskom bloku Dveri – DSS. Nikada ne možemo pružiti podršku Vučiću i SNS-SPS, ako nastavljaju put Srbije u EU po svaku cenu. Nas u toj vladi neće biti, zaključio je Obradović.