JAGODINA-U proteklih 12 godina, zahvaljući akciji Skupštine grada, besplatno je do zdravstevnih ustanova u Beogradu prevezeno je 20.000 Jagodinaca. Reč je o obolelim građanima koji na specijalističke preglede i terapije odlaze u zdravstvene ustanove svakodnevno mini busevima ili putničkim autobusom.
-U Beograd idem od 2006 godine i do sada nisam video i čuo za sličnu akciju da još neka lokalna uprava organizuje prevoz za svoje građane. Nema plaćanja, velika je ušteda za obolele građane. Kada pričam sa ljudima iz drugih gradova oni mi ne veruju, kaže Miodrag Janković.
besplatni pregledi 2-jagodina-g.j.
-Redovno vodim dete na kontrolu dok očnog lekara u Beogradu. Znači nam prevoz, odvezu nas do bolnice i sačekaju, nema maltretiranja. Ušteda je velika, priča Ankica Arsić.
-Besplatan prevoz je velika pomoć za nas obolele. Da nije toga verovatno da ne bi ni putovali u Beograd. Stari smo i onemoćali, a ovo je za nas spas, objašnjava Ružica Ivanović.
besplatni pregledi-jagodina-g.j.
Oko 3.500 građana godišnje uz overen uput koristi besplatan prevoz do Beograda.
– Na početku je bilo manje pacijenata, ali sada je znatno više i u protekle tri godine organizuejmo autobuski prevoz i to je sada oko 350 pacijenata godišnje.
Grad Jagodina pomaže socijalno ugrožene građane oko kupovine lekova, organizuje sistematske preglede građana, a od ove godine i novčano pomaže obolele od kancera.