SVILAJNAC-Odluka o nastupu opozicije biće doneta narednih dana na osnovnu rezultata istraživanja, ali to treba uraditi hladne glave i najverovatnije to će biti u dve, možda i tri kolone, izjavio je poslanik DS Dragan Šutanovac u Svilajncu.
-Da li ćemo ići u dve kolone ili moguće tri, to mora da se odluči hladne glave. Građani Srbije priželjkuju jedinstvo opozicije, ali za to se moraju konsultovati ozbiljni istraživači, kako ne bi došli do situacije da umesto sinergije glasova dobijemo suprotni efekat, rekao je Šutanovac gostujući u emisiji ,,Usijanje“ TV Centar.
-Čekam rezultate izstraživanja, koja se završavaju ovih dana i tada će biti doneta odluka. DS je uvek išla u koalicije u situaciji u kojoj je mogla da pobedi protivnika, a to je ovog puta SNS. Treba da izanaliziramo da li zajedno možemo da pobedimo SNS, odnosno koliki procenat dobijamo zajedno, a koliko u zbiru posle izbora, objasnio je Šutanovac.
On je dodao da se na sastancima lidera opozicije nije pregovaralo o objedinjavanju i zajedničkom nastupu opozicionih stranaka na predstojećim izborima, već o zajedničkom nastupu u ,,više važnih stvari na izborima“.
-To su zahtev za učešće opozicije u medijima, jer smo uskraćeni da nastupimo, drugo je sprečavanje nasilja koje se dešavalo na lokalnim izborima u Srbiji između dva ciklusa, treće da zajedno kontrolišemo moguću izbornu krađu za koju sam siguran da je režim spreman da uradi u situaciji gubitka izbora. To su sigurni okviri za dogovor,otkrio je Šutanovac.
Inače, DS je ponudila sveobuhvatan programa rada buduće Vlade Srbije i rešenje za probleme u kojima se građani nalaze
-DS će se zalagati za vraćanje penzija na nivo iz 2012 godine, jer smatrmo da je to protivzakoniata i protivustanva odluka. Ozbiljna poreska reforma koja nije urađena do 2000 godine. Neprehvatljivo je da rad bude više oporezova u Srbiji od kapitala. Osnivanje Fond za razvoj agrara uz podsticaje poljoprivrednicima, kao i državni otkup poljoprivrednih proizvoda. Fond za razvoj građaevinske industrije je bitan za pokretanja industrije, zaključio je Šutanovac.