SVILAJANC-Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Svilajncu više nema nezaposlenih lekara, jer je danas njih osmoro potpisalo ugovore o radu u Domu zdravlja, izjavio je predsednik te opštine Predrag Milanović. Reč je o mladim lekarima koji su nedavno završili fakultete, a njihove zarade finansiraće opština Svilajnac. Pored mladih lekara, ta zdravstvena ustanova modernizovana je sa novim vozilom za prevoz pacijenata, a sledećeg meseca za rad Službe hitne pomoći biće obezbeđeno novo sanitetsko vozilo.
-Za sve lekare iz Svilajnca obezbedili smo sredstva u budžetu za plate i oni od danas počinju da rade u službama Doma zdravlja. Smatramo da mladim ljudima, naročito lekarima, ali i svima ostalima koji su uložili veliki trud i sredstva u obrazovanje, treba da nađemo mesto u društvu. Od njih očekujemo veliki rad i pomoć svim građanima naše opštine, kako bismo podigli nivo zdravstvenih usluga, rekao prilikom uručenja ugovora o radu Milanović.
On je najavio da će ove godine započeti velika rekonstrukcija Doma zdravlja, a obnova ambulante u Kušiljevu biće završena u narednih nekoliko meseci.
predsenik milaniovic urucuje ugovore o radu-svilajnac-g.j.
Zamenica predsednika opštine dr Danijela Stojadinović istakla je da je veliki uspeh što u Svilajncu nema nezaposlenih lekara i da je ispunjeno obećanje dato prošle godine.
-Ovo su trenutna rešenja, ali mi pravimo prostor, modernizujemo i proširujemo naše službe i zdravstvene usluge, kako bi ti mladi ljudi ostali da žive i stvaraju porodice u Svilajncu, istakla je ona i dodala da će
lekari biti raspoređeni u hitnoj službi, stacionaru, kućnoj nezi, kao i na na terenu u okviru velikog sistematskog pregleda stanovništva.
Marko Isajlović, jedan od novozaposlenih lekara, rekao je da mu ovaj posao mnogo znači jer je nakon završenog fakulteta dugo volontirao u drugim gradovima.
-Volontirao sam u Kragujevcu i pre nekoliko dana su pozvali iz Nacionalne službe za zapošljavanje da me pitaju da li bih radio u Svilajncu, mojoj sreći nije bilo kraja, teško je opisati taj osećaj. Veoma sam zahvalan lokalnoj samoupravi ne samo na poslu, nego i na mogućnosti da se vratim u svoj grad i ovde doprinesem svojim znanjem. Svestan sam koliko je ovaj potez važan, s obzirom da veliki broj mojih kolega odlazi iz zemlje ili ne može da nađe posao, naglasio je on.
Lekari koji dobili posao su Suzana Nikolić, Katarina Stojićević, Marija Pavlović, Jasmina Jovanović, Vera Milosavljević, Bojana Jovanović i Uglješa Jovanović.