JAGODINA-Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković-Palma danas je na stranačkoj slavi Sretenje u Jagodini ocenio da će izbori u Srbiji biti održani krajem aprila i dodao da ta stranka vodi pregovore sa SPS i PUPS oko dobijanja većeg dela koalicionog ,,kolača” posle izbora.
-JS mnogo daje, ali malo traži. Međutim, Glavni odbor JS i naši funkcioneri kažu da mi malo više vredimo od ,,kolača” koji je smo dobili u koaliciji. Ovih vode se pregovori, ali siguran sam da prioritet neće biti funkcije, već program. Izbori će najverovatnije biti održani krajem aprila i očekujem koalicija SPS-PUPS-JS u punom sastvu biti na jednoj listi, rekao je Marković i najavio dobar rezultat koji će obezbediti učešće u novoj vladi uz dvotrećinsku podršku u skupštini.
On je podsetio da koalicija SPS-PUPS-JS traje do 2008 godine i ,,time se možemo pohvaliti, jer smo jedina politička grupacija koja trajale ovoliko na političkoj sceni od početka višestranačja”.
-Treba da se vratimo izvornom programu na osnovu koga je nastala koalicija, a to je socijalna pravda, pomoć socijalno ugroženima, pomoć nezaposlenima i ugroženim kategorijama, naveo je Marković i istakao da je JS partija od velikog ugleda, jer je sve obećano i realizovano, a u Skupštini Srbije podrška je davana za sve ono što je dobro za građane.
Što se tiče lokalnih izbora u Jagodina on je ustvrdio da će građani će odlučiti o pobedniku izbora, a siguran je da će kriterijum biti dela.
-Do kraja godine očekujem još tri nova investitora u Jagodini, a o njima ću pričati kada položimo kament temeljac, zaključio je Marković.