JAGODINA- Jednostrano proglašena nezavisnost Kosova, na današnji dan 2008. godine, protivna je međunarodnom pravu, a posebno Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN, koja je usvojena 10. 06. 1999. godine i koja u međuvremenu nije promenjena i dalje je važeća. Po svim međunarodnim dokumentima, kao i po navedenoj Rezoluciji, Kosovo i Metohija je deo Srbije, a ono što se desilo 17. 02. 2008. godine je pokušaj legalizacije etničkog čišcenja srpskog stanovništva sa KIM i nasilnog nelegalnog otcepljenja jednog dela Srbije, , istakao je, u saopštenju za javnost, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

-Kosovski Albanci ni jednog trenutka nisu poštovali Rezoliciju 1244, kao što danas ne poštuju ni Briselski sporazum, a to teško da bi mogli bez nekog uticajnog na svetskoj političkoj sceni. Da li kosovski Albanci imaju podršku za nepoštovanje međunarodnih dokumenata kao sto su Rezolucija 1244 i Briselski sporazum? Činjenice me upućuju da sumnjam da Prištinu u tome podražavaju neki svetski moćnici sa zapada, kaže Markovic.

– Jedinstvena Srbija nikada neće priznati nezavisnost KIM i očekuje da Specijalni sud za ratne zločine pripadnika OVK dokaže najmonstruoznije zločine od Drugog svetskog rata, koje su počinili kosovski Albanci i tako razotkrije punu istinu o lažnom nezavisnom Kosovu. Nadam se da je proces istine započeo neprihvatanjem Kosova da postane član UNESKA i stopiranjem daljeg priznavanja nezavisnosti južne srpske pokrajine, rekao je Marković.