JAGODINA-Tragičan prizor, automobil je sleteo u reku, udario krovom u drugu obalu i prevrnuo se na bok, deca vrište,njihovi roditelji na prednjim sedištima nepomični. Odmah smo prišli i pomogli, nažalost nije bilo spasa za majku i oca, pričali su sinoć okupljeni meštani Dragocveta posle saobraćajne nesreće u kojoj su živote izgubili supružnici Marija Agatonović (23) i Slaviša Vasić (30) iz Rakitova kod Jagodine, dok je njihovo troje dece teže i lakše povređeno. Saobraćajna nesreća dogodila se oko 19.10 na regionalnom putu Kragujevac – Jagodina u delu puta koji mostom vodi preko Jošaničke reke. saobracajka 4-jagdoina-g.j.
Taj deo puta je crna tačka, gde se redovno događaju saobraćajne nesreće, a spomenik svedoči da je bilo i smrtnih ishoda. Inače, na istom mestu se 1991 godine dogodila saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom.saobracajka 1-jagdoina-g.j.
-Bili smo na licu mesta kada se to dogodilo, auto je sleteo sa puta. Prišli smo odmah, pomogli vatrogascima i policajcima da ih izvade. Jedno dete je ispalo iz auta i ono nije bilo povređeno, dok je ostalo dvoje dece vidno povređeno. Veliki boj meštana se okupio da pomogne i sve smo obavili za dvadesetak minuta. Ovaj most je crna tačka na putu i stalno se događaju saobraćajne nesreće, kaže hrabro meštanin Dragocveta Đorđe Vasić.saobracajka-jagdoina-g.j.
Automobil, kojim je upravljao Slaviša, sleteo je u krivini sa puta, levom stranom zakačio u most, prevrnuo se na krov i pao na drugu obalu korita Jošaničke reke. Troje deca je spašeno i preveženo u Opštu bolnicu u Jagodinu, gde su kod dvoje konstatovane lakše povrde, a teže povređeno dete je transportovano za Beograd. Lekari kažu da je reč o prelomu kuka, dok drugo dete ima prelom ključne kosti, a treće ogrebotine po telu. Ta porodica je tokom popodneva bila kod Marijinih roditelja u obližnjem Šuljkovcu I vraćala se ka Jagodini I Rakitovu. Slaviši je ovaj putni pravac bio dobro poznat, a istragom će biti utrđeni uzroci nesreće.