ĆUPRIJA-Koalicija raseljenih lica sa Kosova i Metohije započeće razgovore sa predsednikom Pokreta Socijalista Aleksandrom Vulinom o učešću na parlamentranim izborima, izjavio je danas u Ćupriji predsednik te koalicije Miloš Stojković posle današnje odluke Predsedništva te koalicija o učešću na izborima. On je dodao da je ta koalicija dobila podršku grčkog udruženja PONDI i vodeće partije Siriza.
-Imajući u vidu dosadašnju korektnu saradnju sa Vulinom, prvo ćemo sa njim razgovarati, a zatim ćemo doneti odluku da li ćemo i drugim strankama nastaviti razgovore koje dele naša uverenja i ciljeve. Posle raspisivanja izbora saopštićemo rezultate razgovora i našu konačnu odluku. Naši partneri mogu da budu one stranke koje nisu za ulazak Srbije u NATO i koje su pokazale ljubav, razumevanje i poštovanje prema raseljenima Srbima sa Kosmeta, rekao je Stojković.
On je istakao da ta koalicija ,,sigurno neće razgovarati o zajedničkom nastupu sa Borisom Tadićem, Čedomirom Jovanovićem, Nenadom Čankom, Bojanom Pajtićem…. “
-Zato što smatramo da u periodu dok su bili na vlasti nisu nikako branili interese Srba sa Kosmetu. Stranke koje se zalažu za ulazak u NATO nisu deo našeg interesovanja, jer bi smo time pogazili žrtve stadale na Kosmetu i Srbiji u toku NATO bombardovanja, naglasio je Stojković.
Predsedništvo te koalicije je predsenika Miloš Stojković ovlastilo da pregovara o zajedničkom nastupu na izborima.
-Cilj razgovora je dogovor o učešću raseljenih sa Kosmeta u državnim institucijama, gde bi se naš glas čuo jače i bolje, rekao je on.
Inače, podršku izlasku na izbore Koaliciji raseljenih lica sa Kosmeta pružili su grčko Udruženje PONDI, odnosno Grci raseljeni iz male Azije, te vladajuća stranka te države Siriza, kao i premijer Aleksis Cipras, zaključio je Stojković.