JAGODINA-Tragična smrt supružnika Marije Agatonović (23) i Slaviše Vasića (30) iz Jagodine koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći na regionalnom putu Kragujevac –Jagodina kod Dragocveta zavila je u crno dve porodice, ali i otvorila bolno pitanje odrastanja i budućnosti troje maloletne dece Anastasije (5), Nenada (3) i četrnaestomesečnog Nemanje. Živka Vasića strica pokojnog Slaviše zatičemo isped zaključanog porodičnog doma Vasića

Živko Vasić
Živko Vasić

-U bolnici u Kragujevcu pitali su petogodišnju Anastasiju koga ima, kazala je da više nema nikog i da je sve u vodu otišlo, dok četrnaestomesečni Nemanja samo žmuri. Ona je sada sa trogodišnjim Nenadom u kragujevačkoj bolnici, kome je sanirana povredu noge. Najmlađeg Nemanju je majka držala naručju i zaštitila ga sigurne smrti prilikom udesa. On ima prelom kuka i prebačen je u Beograd, ali nemamo informacije o njemu. Ne znamo šta će biti sa decom, a to je posle ove tragedije najbitnija stvar, kaže kroz suze Živko.
Marko Agatonović i Ružica Stefanović brat i maćeha pokojne Marije sa komšijama i rođacima ispred porodične kuće u Šuljkovcu.
-Ne možemo da prihvatimo da ih više nema. Otišli su od nas u smrt. Bili su veseli, nasmejani, lepi. Celo popodne je Marija sa decom spremala ručak, čistila kuću, pomagala mi, a Slaviša je popravljao automobil u Rakitovu. Ne znam šta je moglo da se dogodi, popili su kafu i pošli kući, priseća se Ružica.
Ružica Stefanović i Marko Agatonović
Ružica Stefanović i Marko Agatonović
-Anastasija je vrištala i plakala, kada sam sa ocem Zoranom došao do mesta nesreće. Bila je van sebe zbog svega što se dogodilo, mislim da je bila svesna tragedije. Ona je ispala iz auta, dok su Nemanja i Nenad bili u autu. Na obali je provela bar pet minuta dozivajući braću i roditelje. Deca su odmah izneta iz korita, a zatim je Slaviša koji je disao i davao znake života odvezen u bolnicu, dok je Marija poginula na licu mesta. Zaštitila je Nemanju svojim telom, priča Marko brat pokojne Marije.
Most na Jošaničkoj reci
Most na Jošaničkoj reci

Nebojša Vasić brat od strica pokojnog Slaviše pretpostavlja da su najverovatnije zatajile kočnice i da je zbog toga došlo do sletanja automobile.
-Kod mene je proveo čitavo popodne, popravljao je auspuh. Imao je predhodnih dana problem sa kočnicama, menjao, popravljao,ali problem nije mogao da se reši. On je taj put znao bolje nego put do roditeljske kuće, jer su tri puta dnevno išli u Šuljkovac, vodili decu, praktično tamo živeli, a u Jagodini samo spavali, objašnjava on.
Marija i Slaviša
Marija i Slaviša

Komšija Zoran Simić prvi je javio Agatonovićima za tragediju.
-Nažalost saopštio sam komšijama tragičnu vest. Marija je rasla pored mene, Slaviša je bio dobar mladić, njihovo troje dece anđeli. Život je nepravedan, crn bez imalo belog, priča Simić.
Biljana sestra pokojnog Slaviše nestala je prošle godine u Italiji, od porodice je uziman DNK uzorak radi upoređenja sa licima koja su pronađena mrtva. Njihova majka Vlajinka posle očeve smrti živi bez ikakvih prihoda, ona nije bila kod kuće.
Sahrana će biti obavljena danas u 13.30 na seoskom groblju u Rakitovu.

saobracajka dan 3-jagodina-g.j.
CRNA TAČKA
Most preko Jošaničke reke u Dragocvetu na regionalnom putu Jagodina-Kragujevac je crna tačka na tom putu, jer je do sada tu nastradalo više lica. Na tom delu puta, prema priči meštana Dragocveta, saobraćajne nezgode su česte, čak je dolazio do sletanja autobusa, ali pre ove oni pamte dve nesreće od pre 25 i 30 godina, kada su mladi ljudi gubili živote.

TEŠKA SOCIJALNA SITUACIJA
Marija i Slaviša živeli su u Jagodini, izdržavali se od socijalen pomoći i dečijeg dodatka. Marijin deda im je ustupio kuću. Majka pokojnog Slaviše od smrti supruga nema primanja, čak ni socijalnu pomoć.