JAGODINA-Centar za socijalni rad u Jagodini pokrenuo je postupak za lišenje poslovne sposobnosti protiv Jelene Vasić (46) iz Jagodine zbog toga što je desetak godina držala u nekoliko desetina pasa u stanu u stambenoj zgradi B2 u Jagodini, pri čemu nije vodila računa o potrebama i zahtevima komšija, čistoći, kao i obezbeđenju uslova za držanje tih ljubimaca. Prvo ročište je održano ove nedelje, a naredno je zakazano za mesec dana. Vešataci će u međuvremenu da daju procenu njenje poslovnu sposobnost.stan jelene vasic-jagodina-f.b. (1)
– Obavljen je razgovor sa Jelenom ponudjen joj je privremeni smeštaj, dok stan ne bude u funkciji, ali ona je to odbila. Rekla je da može da funkcioniše uz pomoć rodbine, ističu u tom centru.
Na inicijativu Veterinarske i zdravstvne inspekcije podnesena je tužba i doneto sudsko rešenje kojim se nalaže sanacija ulaza stambene zgrade i njenog stana uz pomoć policije, Centra za socijalni rad i Veterinarske inspekcije. stan jelene vasic-jagodina-f.b. (4)
Njen stan, zatečen u potpuno devastiranom stanju, je očišćen i dezinfikovan, kompletan ulaz je okrečen, a to će biti obavljeno i u njenom stanu. Problem stanara zgrade B2 u Jagodini traje već desetak godina. Jelena Vasić čuva veliki broj pasa, što je dovelo do niza incidenata. Stanari su stalno prijavljivali Jelenu policiji, ona nije imala razumevanja za zahteve komšija, koji nisu želeli toliko broj pasa u ulazu.stan jelene vasic-jagodina-f.b. (2)
U noći između nedelje na ponedeljak, ona je uz pomoć troje građana Požarevca pokušala da preseli pse i mačke u obližnje selo Ivkovački Prnajvor, ali zbog neuslovnosti objekta od toga se odustalo. Zatim je pokušan smeštaj u jagodinskoj Zoo higijeni, da bi na kraju psi i mačke završili u nekom od prihvatilišta za životinje u okolini Beograda. stan jelene vasic-jagodina-f.b.