PARAĆIN-Murska Sobota u Sloveniji poklonila je pobratimskoj opštini Paraćin specijalno vatrogasno vozilo za gašenje požara na višespratnicama kakvo imaju samo brigade u Beogradu i Nišu. Reč je vozilu sa specijalnim merdevinama dugim 32 metra, čija se vrednsot procenjuje na više stotina hiljada evra.
-Donacija je od velikog značaja. Ovakvo vozilo nemamo u ovom delu Srbije, jer se da njim mogu dosegnuti viši spratovi i to su dugo tražili vatrogasci. Ovo je drugo vatrogasno vozilo koje je Paraćin obezbedio u kratkom roku za vatrogasce, rekao je predsednik opštine Paraćin Saša Punović.vatrogasno vozilo 1-paracin-g.j.
Paraćin je tokom ove godine dobio vatrogasno vozilo donaciju grada Beča.
-Sa Paraćinom smo pobratimi od 1979 godine i sa njima smo u dobru i zlu. Ne samo kada se pleše i veseli, već i kada treba pomoći kao drug, drugu. Drago mi je da je naša donacija primljena sa zadovoljstvom i zahvalnošću. Takođe, podržavam Sašu Paunovića kao budućeg predsednika opštine, ne samo kao političara, već prijatelja i čoveka koji zna uspešno da vodi lokalnu samoupravu, istakao je župan dr Aleksander Jevšek.vatrogasno vozilo-paracin-g.j.
Predsednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Murske Sobote Milan Vertot najavio je da će biti obavljen čin bratimljenja paraćinskim vatrogascima.