JAGODINA-Savez za bolju Jagodinu-Boris Tadić-Borislav Stefanović biće naziv liste koja će u Jagodini nastupiti na lokalnim izborima, a čine je SDS, Levica Srbije i Pokret za Preokret-Janko Veselinović.
-Zalažemo se da sa vlasti u Jagodini ode Jedinstvena Srbija, kao i da nikako ne dođe Srpska napredna stranka. Nismo opozicija samo JS, već i SNS, istakao je na konferenciji za novinara predsednik GrO SDS Aleksandar Grković.
Ta koalicija počinje sa prikupljanjem potpisa u sredu u 15 sati u prostorijama SDS-a preko puta Sosiete ženeral banke u glavnoj ulici.
Verica Arežina ispred PZP naglasila je da je Jagodini potreban preokret, kao poseban problem naevla je veliki broj nezaposlenih, kao i da se taj broj povećava.
-Deluje da se u Jagodini dobro živi, ali to nije tako. Želimo da vratimo dostojanstvo, ustvrduila je ona.
Predsednik jagodinsog Pokreta levica dr Milan Miloradović objašnjavao je koncept neoliberalnog kapitalizma koji se sprovodi u Srbiji i Jagodini.
Dve od tri stranke u toj koaliciji osnovali su bivši članovi DS, te je sada jasno da su se uz koaliciju DS-LDP-ZZS-SPO u izbornu trku uključili svi nekadašnji funkcioneri te matične stranke. Narednih dana biće poznato ime kandidata za gradonačelnika sa te liste.