DESPOTOVAC-Koalicija SNS – GG ,,Dogovor za Despotovac” – PUPS uz slogan “DESPOTOVAC POBEĐUJE”, započela je veliku predizbornu kampanju skupovima u Milivi i Lipovici. izbori sns 1U Lipovici, jednoj od najatraktivnijih turističkih destinacija kada je reč o nedirnutoj prirodi i seoskom turizmu, kandidat za predsednika opštine Despotovac Nikola Nikolić obrazložio je detaljni plan oporavka opštine u naredne četiri godina.
-Na mestu pogona Fabrike kablova u Despotovcu, forimiraćemo industrijsku zonu, drastično povećati ulaganja u poljoprivredu i turizam. Despotovac mora da ima jedno od vodećih mesta u Srpskom turizmu. Trajno ćemo rešiti vodotok Resave. Unapredićemo socijalnu i zdrastvenu zaštitu stanovništva, rekao je Nikolić.
Direktor rudnika Rembas iz Resavice Marko Vuković kazao je da Vlada Srbije čini sve kako bi sačuvala devet rudnika sa jamskom proizvodnjom uglja.kompaniju. Dr Zlatko Marjanović ispred GG ,,Dogovor za Despotovac” istakao je da ne sumnja u pobedu te koalicije u Despotovcu na narednim izborima.