JAGODINA-Povodom Međunarodnog dana knjige za decu i Dana studenata, gost studenata Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini bila je Jasminka Petrović, autor već kultnik knjiga „Škola“, „Seks za početnike“, „Kaži teti DOBAR DAN“…
Naglasivši na samom početku da joj je posebno drago što je među osnovnoškolcima i budućim učiteljima jer je i sama želela da bude učiteljica, književnica je istakla da su pisci za decu starija braća i sestre svojih malih čitalaca – i to samo malo starija, bez obzira na godine.
-Kopča između učitelja, dece i knjige je poput Bermudskog trougla, jer se u tom trouglu može na momenat nestati u mašti i nepoznatim visinama, rekla je Jasminka Petrović.
Dok je govorila o knjizi koju je pisala u saradnji sa psihologom Anom Pešikan i ilustratorom Dobrosavom Bobom Živkovićem „Kako postati i ostati glup“, književnica je u više navrata izazvala smeh. Naime, studenti su se smejali kada bi prepoznali i svoje male slabosti o kojima govori ovaj maestralno napisani „antipriručnik“, a gošća je naglasila da je neophodno da smeh uđe u učionice kao obavezno nastavno sredstvo.
Susret je vodila Snežana Marković, docent Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, a posebnu draž dao je dramski nastup studenata i dece dramskog studija Smart school po motivima iz knjiga Jasminke Petrović. Susretu je prisustvovao i jagodinski omiljeni dečji pisac Peđa Trajković.