JAGODINA-Posle Jagodinske pivare, u Fabrici kablova biće proglašen stečaj, potvrdio predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma.
-U Fabrici kablova biće uveden stečaj. Rekao sam sindikatima da svi radnici uzmu otpremnine. Imamo tri zainteresovana kupca za Fabriku kablova. Na posao će biti vraćeni svi radnici i biće zaposleni novi. Fabrika će dobit novu tehnologiju zahvajujući kojoj ćemo vratiti tržište u celom svetu, kao što je nekad bilo. To treba i mora da mi verijete, jer ja znam šta je privreda, rekao je Palma obraćajući se Jagodincima. palma 1
On je dodao da Fabrika kablova neće biti ugašena, već će po modelu Jagodinske pivare biti uveden stečaj, otpisani dugovi.
-Radnici Jagodinske pivare dobili su otpremnine u visini od 300 evra po godini radnog staža, svi su vraćeni na posao i imamo pet potencijanih kupaca za najbolje pivo u Evropi. Nikada nećemo dozvoliti da Jagodinska pivara bude ugašena. Iako, nismo imali ministre u Beogradu da odlučujemo o tome, istakao je Palma.