SVILAJANC-Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović najavio je danas početak rekonstrukcije OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ i Doma zdravlja u Svilajncu. Dogovorena je izrada projekta za početak rekonstrukcije delova ovih ustanova.
On je prilikom posete školi podsetio da je deo radova ranije realizovan, ali da postoji dosta toga što godinama nije sređivano i što će biti sanirano ovom rekonstrukcijom.

-Ono što mora hitno da se uradi to je kotlarnica, jer su kotlovi dotrajali, zatim će biti urađena nova kuhinja i trpezarija, kao i mokri čvorovi. Ukoliko ne dobijemo sredstva iz nekih donacija, ovaj posao ćemo uraditi iz budžeta opštine Svilajnac. Na isti način ćemo početi sa rekonstrukcijom nekih odeljenja Doma zdravlja Svilajnac. Za veće radove, kao što su rekonstrukcija učionica i zamena krova i svih instalacija moraćemo da čekamo ili donacije ili da taj posao radimo mi u naredne dve, tri budžetske godine, izjavio je Milanović i dodao da ćemo, kad taj posao bude završen, moći da kažemo da su svi javni objekti na teritoriji opštine Svilajnac rekonstruisani i da narednih 20 ili 30 godina niko neće imati potrebe da radi ovaj posao.pera 2
Projektna dokumentacija za ove rekonstrukcije biće završena do kraja maja, a radovi će se izvršiti tokom letnje sezone.

-Rekao bih još da je ova škola vrlo visoko ocenjena i spada u bolje škole u celoj Srbiji, i ovim putem se zahvaljujem svim prosvetnim radnicima koji postižu velike rezultate. Opštinsko rukovodstvo ceni to što iz ove škole izlaze dobri đaci, sa dobrim rezultatima, pa ćemo se truditi da i uslovi budu na takvom nivou, istakao je Milanović.

 

Svilajnačka razglednica – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Svilajnac.