JAGODINA-Ministarka bez portfelja Jadranka Joksimović, koja je zadužena za EU integracije, izjavila je danas u Jagodini da je Hrvatska izrazila neke rezerve i nije dala saglasnost, ali da očekuje podršku EU i otvaranje pregovora o poglavljima 23 i 24.
-Mi treba da radimo ono što je do nas, svakako nećemo da molimo nikog. Znamo koliko smo radili i koliko smo uspešni u tome, ali verujem da će nas EU i sve ostale zemlje podržati i da ćemo uspeti da otvorima ta poglavlja, kazala je Joksimović i dodala da je reč o poglavljima koja se tiču reforme pravosuđa, borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, manjinskih prava i uopšte vladavine prava, a to su najvažnija poglavlja za jednu zemlju.
-SNS smatra da Jagodina zaslužuje bolje i zaslužuje promene. SNS je 2014 godine pobedila. Pokazali smo da može da se radi i zapošljava više ljudi, istakala je ona.jadranka joksimovic 1-jagodina-g.j.
Joksimović je poručila okupljenim pristalicama SNS u centru tog grada da Jagodina treba da bude prepoznata kao centar Pomoravskog okruga, kao privredna, kulturna i uspešna sredina.
-Nije dovoljno biti prepoznat po lokalnom lideru, to onda ne znači ništa. Mi kao tim i snaga koja je ujedinjena oko jednog cilja želimo da dovedemo do toga da se otvaraju radna mesta, a ne da se samo prave ekskurzije i priča o zaposlenjima. To ćemo uraditi za Jagodinu, jer je SNS pokazala da to može da uradi na republičkom nivou, zaključila je ona.