JAGODINA-Lider LDP Čedomir Jovanović izjavio je večeras u Jagodini da Srbija mora drugačije da se vodi.
-To je moguće,verujem da će biti bolje posle izbora 24 aprila. Očekujem od ljudi da nas podrže. Moderna država, evropska Srbija, demokratska, Srbija u kojoj se političari dogovaraju sa narodom oko posla koji treba uraditi. Ne Srbija u kojoj nam Vučić govori šta da radimo, ne Srbija koja veruje da je sva pamet u jednoj glavi. Ne Srbija koja se gužva u jednoj stranci zbog toga što je jedini način da preživi. Sve to treba da se promeni na izborima. To je velika šansa, rekao je Jovanović.
On je upozorio da su problemi sa kojima se Srbija suočavamo ozbiljni i posledica su pogrešne politike koja se godinama vodila.
– Vučić je imao veliku šansu, ne radujem se što je nije iskoristo. Neću reći da ništa nije urađeno, ali ću reći da je sa podrškom koju je imao postigao premalo da bi imao pravo da od građana traži da nastavi dalje. Svakoga dana srećemo ljude koji se pre ugrizu za jezik i zadrže neku istinu za sebe, nego što to kažu otvoreno. Srećem ljude koji se plaše. To mi posebno smeta i protiv toga se sa Borisom borim iz sve snage. Ako nema novca, mora biti poštovanja, tolerancije, solidarnosti i slobode. Srbija u kojoj opet pričamo o tim temama je Srbija devedesetih, a ne Srbija budućnosti koju želimo da poklonimo svojoj deci. Brana povratku u devedesete je naša lista i naša politika, isitkao je Jovanović.
On je podsetio da su Vučić, Nikolić i Dačić predhodnih godina vodili Srbiju na takav način da je jedino logično što se moglo desiti vraćanje Šešelja u politički život zemlje.
-Sa njegovom politikom ne može se očekivati ništa drugo nego što smo već preživeli i to se mora zaustaviti sada. Tražimo od građana da nam pomognu i da razmišljaju o roditeljima, deci, poslu koji rade, sredini u kojoj žive. Mi smo generacija koja Srbiju treba da napravimo pristojnom zemljom, a ne generacija rođenih gubitnika koja je živi svedok propadanja jednog naroda i jedne zemlje, zaključio je Jovanović.