JAGODINA-Predsednik SDS Borsi Tadić izjavio je u Jagodini večeras da se koalicija ,,Savez sa bolju Srbiju“ zalaže da za štednju države, a ne građana.
– Zalažemo se da ne štede građani, već država. Dovođenjem javnih preduzeća u red, pozitivni efekat bi pretočili u makroekonomsku politiku, kako ne bi uzimali od građana. Penzije su stečeno pravo i uzimanje je protivzakonito, rekao je Tadić i dodao da će penzije biti vraćene iz realnih sredstava.
-Želimo nove investicije, koje su pre 2012 godine bile dva do tri puta veće. Želimo da pokrenemo domaću proizvodnju sa realnim podsticajima i realnim radnim mestima, istakao je Tadić.
On je poručio da je politika te koalicije, politika mira u regionu, a ne stalnog paljenja i gašenja vatre.
-Politika saradnje je politika otvaranja regionalnih tražišta. Politika saradnje sa svetom i ubrzanih procesa evropskih integracija. Ne kažemo da ćemo doneti berićet i cveće posle izbora, već realističnu i razvoju politiku. Imamo veliko iskustvo iz prošlosti. Upravljali smo velikim sistemima. Bili smo u opoziciji. Imali smo međunarodnu komunikaciju. Pratimo tehnološki razvoj drugih zemalja i sve to želimo da ugradimo u realističnu i praktičnu politiku u korist građana Srbije, naglasio je Tadić.

NAJSIROMAŠNIJA KOALICIJA
Odgovarajući na optužbe potpredsnika SNS Bratislava Gašića o sumnjivom i naglom priticanju novca za izbornu kampanju toj koaliciji, Tadić je rekao da je koalicija SDS- LDP-SDV najsiromašnija na ovim izborima.
-To se vidi. Nemamo bilborde, tek počinjemo sa postavljanjem. Nismo izašli sa video spotovima, ali kvalitet papira SNS je takav da bi mogla i neka spejs-šatl laboratorija da im pozavidi u ovom trenutku, poručio je Tadić.