Prvi na listi SNS – PUPS u Despotovcu i kandidat za predsednika te opštine Nikola Nikolić
-Prvo šta će te uraditi kada bude izbarani na funkciju gradonačelnika u svom gradu?
Nikolić-Despotovac je opština u čijem sastavu postoje 30 Mesne zajednice i mnoštvo problema koje treba neodložno rešavati. Ima nekoliko stvari koje ću po preuzimanju opštinske uprave smatrati prioritetnim. Insistiraću na tome da se rad opštinskih službi pojednostavi, kako bi opština mogla da vrši svoju osnovnu funkciju, a to je da bude u službi svojih građana, zbog kojih, na kraju krajeva, i postoji.
-Najvažnije oblasti rada i ciljevi u naredne četiri godine lokalne samouprave sa vama na čelu?
Nikolić – Oformiću stručne timove, u koje će biti uključeni ljudi primereno oblasti kojom će se baviti obrazovani, koji će se angažovati na analizi zatečenog stanja u Despotovcu, a kada to kažem mislim na polje finansija, privrede, poljoprivrede, građevinarstva i energetike, pisanju investicionih projekata. Ništa manje važno jeste i ulaganje u poljoprivredu, koje verujem da je moguće uz dobar ekonomski program udvostručiti za početak, što će u osnovi povući za sobom automatski i povećanje bruto domaćeg proizvoda po glavi stanovnika, kao i omogućavanje povoljnih uslova za poslovanje potencijalnim investitorima koji su spremni da ulože u naš kraj. Paralelno ću zagovarati rad na kontinuiranoj racionalizaciji opštinskog budžeta, na način podesan za preusmeravanje ušteđenih sredstava na nove projekte, tako da svaka mesna zajednica u dolazećem periodu oseti neki vid boljitka u realnom vremenskom roku od 4 godine.
-Sa kojom bi strankom formirali koaliciju, a sa kojom ne, posle izbora?
Nikolić-Od samog početka predizborne kampanje, Opštinski odbor Srpske Napredne Stranke Despotovca nastupa sa svojim koalicionim partnerima iz redova Grupe građana „Dogovor za Despotovac“ i Partije Ujedinjenih Penzionera Srbije, i to je po mom viđenju odnosa političkih snaga u ovom trenutku, kada govorimo o Despotovcu i jedina moguća i održiva postizborna koalicija. Čistog obraza sam ušao u politiku, i nemam nameru da pravim kompromise koji ne priliče, sa ljudima koji su se davno diskreditovali i obrukali svojim nedelima, i time naneo bilo kakvu štetu ljudima koji žive u Despotovcu, i koji očekuju neke suštinske promene i kroz neko vreme samim tim i bolji život i stabilniju situaciju, koja je krajnji cilj mom timu i meni..