Prvi na listi Pokreta Svi za Paraćin Tomislav Šaletić kandidat je za predsednika opštine Paraćin.
-Prvo šta će te uraditi kada bude izbarani na funkciju gradonačelnika u svom gradu?
Šaletić-Novi skupštinski saziv bi trebalo da uradi rebalans budžeta u skladu sa ciljevima za koje se zalažemo. Bez obzira što će proći pet meseci. Drugačija postavka budžeta, odnosno veća okrenutost privredi, poljoprivredi, ljudima, zdravstvu, prosveti. Ne na prvom mestu infrastruktura, ne asvalt, ne trotoari. Nećemo prestati sa infrastrukturnim radovima, ali taj ciklus je pri kraju. Imamo druge prioritete.

-Najvažnije oblasti rada i ciljevi u naredne četiri godine lokalne samouprave sa vama na čelu?

Šaletić-Budžet treba da bude okrenut potrebama građana, a ne asvaltu. Insitraćemo da svake godine poboljšavamo uslove života građana. Standard na rpvom mestu, a to znači pomoć privrednicima, poljoprivredi, da stvaramo uslove za veće privrednike. Obavezali smo potpisujući sporazum sa paraćinskim privrednicima od najmanjih do velikih, da stvaramo profit i novu vrednost. Poljoprivreda i privreda može da očekujem po 100 miliona dinara direktne pomoći.

-Sa kojom bi strankom formirali koaliciju, a sa kojom ne, posle izbora?

Šaletić-Nije realno da bilo koja opcija samostalno formira vlast u Paraćinu. Koalicija će biti formirana na osnovu volje građana i ostvarenih rezultata. Nemamo gazdu u Beogradu i presudno za formiranje koalicije biće program rada i ulaganja. Što se tiče političkih kopči između repubičke i lokalne vlasti, to se na primeru Paraćina nije pokazalo kao delotvorno. Paraćin nije imao veeć koristi kada je DS imao apsolutnu vlast. Moramo da se okrenemo sebi. Mi ćemo raditi, insistirati i moliti, obijati pragove, pisaćemo projekte, te na taj način da postignemo cilj. Najviše je investirano u opštine koje nisu imale direktnu kopču sa republičkom vlašću.